Epson introduceert een nieuwe en verbeterde discpublisher

Innovatieve Discproducer PP-100II combineert beproefde functies met belangrijke upgrades voor de productie van hoogwaardige media

Epson introduceert een nieuwe en verbeterde discpublisher

Amsterdam, 19 juni 2013 – Voortbordurend op het succes en de expertise van Epson op het gebied van bd-, dvd- en cd-publishers voor de productie van optische media combineert de innovatieve Discproducer™ PP-100II beproefde functies met belangrijke upgrades.

Met de PP-100II voor de snelle en betrouwbare productie van cd's en dvd's, die is voorzien van een nieuwe USB 3.0 SuperSpeed-interface, kunnen 30 cd's/15 dvd's per uur (40/12x-snelheid, respectievelijk 0,6/3,8 GB aan data), inclusief hoogwaardige afdrukken op het schijfoppervlak, worden geproduceerd.

Productieruns van 100x dvd-r dl x 8,5 GB kunnen volledig onbeheerd worden uitgevoerd dankzij de volledig automatische werking, de cd/dvd-stations uit de Pioneer PR1-serie die de beste nauwkeurigheid in hun klasse bieden en de AcuGrip-robotarm die garandeert dat er maar één schijf tegelijk wordt gepakt.

De PP-100II, die eenvoudig kan worden gebruikt en geïntegreerd in vrijwel elke omgeving, wordt aan de voorzijde bediend en de inktniveaus voor elke kleur kunnen eenvoudig worden gecontroleerd. De Discproducer is compact en volledig stapelbaar waardoor organisaties met grote schijfproducties extra profiteren van de ruimtebesparing.

De verbeterde Total Disc Maker 5.5-software die Windows 8 voor alle modellen ondersteunt, wordt meegeleverd en biedt geavanceerde functies zoals het back-upprogramma 'read back' voor het kopiëren van content binnen 50 schijven. Daarnaast biedt de optie ´merge print´ de mogelijkheid om afzonderlijke content op elk schijfoppervlak af te drukken waardoor productie in batches, bijvoorbeeld van persoonlijke optische media, eenvoudiger wordt.

Leonard Beckmann, Product Manager bij Epson Europe, vertelt: “Met betrekking tot het opslaan en distribueren van gegevens zijn optische media niet alleen veilig en schrijf beveiligd, maar ook economisch en ecologisch verantwoord. De PP-100II heeft een hoge rendabiliteit omdat het onderhoudspatroon en de cd/dvd-stations eenvoudig, zonder schroeven, door gebruikers kunnen worden vervangen om de levensduur te verlengen tot veel meer dan 70.000 schijven. Afzonderlijke inktpatronen houden de kosten per geproduceerde schijf laag en op de lange termijn zijn met inkjets bedrukte optische schijven de groenste archiveringsmedia.”

De PP-100II is verkrijgbaar vanaf juli 2013.

Belangrijke functies

Snelle en betrouwbare productie van maximaal 30 cd's/15 dvd's per uur (40/12x-snelheid, respectievelijk 0,6/3,8 GB aan data)

USB 3.0 SuperSpeed-interface

Zeer betrouwbare cd/dvd-stations uit de Pioneer PR-1-serie voor nauwkeurige productie

Door de gebruiker verwisselbare stations en onderhoudspatroon voor langdurig of intensief gebruik

Total Disc Maker-software met 'read back'- en 'merge print'-functie

Gepatenteerde AcuGrip™-robotarm voorkomt verspilling doordat schijven één voor één worden verwerkt

Productieruns van 100 dvd-r dl's x 8,5 GB kunnen onbeheerd worden uitgevoerd

Hoogwaardig afdrukken op het schijfoppervlak en meer dan 1000 schijven per set inktpatronen

Robuust ontwerp met volledig stofdichte behuizing en een minimum aan bewegende delen

Voor een groter gemak geheel aan de voorzijde te bedienen

Compacte, stapelbare eenheid die weinig ruimte in beslag neemt

Gebruiksvriendelijke software en hardware

Bewaak het niveau van elke inktkleur eenvoudig met het unieke LED-systeem

Bespaar geld met individuele inktpatronen – vervang alleen de verbruikte kleur

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com