Epson introduceert drie nieuwe Wi-Fi-fotoprinters met zes kleuren

Amateurfotografen kunnen binnen 10 seconden foto's afdrukken in topkwaliteit , op eenvoudige wijze Wi-Fi instellen , afdrukken vanaf smart devices en gebruikmaken van bediening via aanraakscherm

Epson introduceert drie nieuwe Wi-Fi-fotoprinters met zes kleuren

Amsterdam, 1 september 2014 – Epson heeft drie nieuwe fotoprinters met zes kleuren aangekondigd in haar Expression Photo-reeks. Alle drie zijn ontworpen voor amateurfotografen die op zoek zijn naar een geavanceerde printer die het hele gezin kan gebruiken. De nieuwe Expression Photo-reeks, die is ontworpen om binnen 10 seconden duurzame foto's van superieure kwaliteit te produceren1 en die Wi-Fi-connectiviteit biedt bij alle modellen, voorziet in mobiele afdrukopties, meerdere papierladen, scannen, duplex afdrukken en bediening via aanraakscherm[1].

De Expression Photo-printer (XP-860, XP-760 en XP-55) bieden allemaal Wi-Fi-connectiviteit en maken gebruik van individuele Epson Claria Photo HD-inkten, waardoor zij bij uitstek geschikt zijn voor amateurfotografen die foto's van superieure kwaliteit willen produceren die bij gebruik van Epson-media en opslag in een fotoalbum tot wel 300 jaar meegaan[2]. Foto's kunnen worden afgedrukt op fotopapier, dik karton en cd's/dvd's, terwijl documenten dubbelzijdig kunnen worden afgedrukt door alle modellen. Alle drie de printers beschikken over een ISO-afdruksnelheid van 9,5 pagina's per minuut voor zwart-wit en 9 pagina's per minuut voor kleur[3].

Erik Westra Hoekzema, Business Manager Nordics-Benelux Consumer Products, zegt: "Aangezien de meeste foto's nu worden gemaakt met een smartphone of tablet, is er grote vraag naar Wi-Fi-printers die foto's van topkwaliteit kunnen produceren zonder computer. Maar een moderne printer moet meer doen dan dat. De XP-860, XP-760 en monofunctionele XP-55 blinken allemaal uit met foto's, terwijl zij net zo gemakkelijk omgaan met documenten en creatief drukwerk.”

De alles-in-één XP-760 en XP-860 printers beschikken tevens over een scanner, 10,9 cm LCD-scherm, een bedieningspaneel dat automatisch wordt geopend en gesloten, een uitvoerlade en Wi-Fi Direct, waarmee een hotspot wordt gecreëerd waarmee mobiele apparaten verbinding kunnen maken. Druk direct af vanaf een geheugenkaart of draadloos vanuit een camera die PictBridge ondersteunt. De XP-860 omvat tevens een duplex automatische documentinvoer en faxfuncties, terwijl de XP-760 is uitgerust met automatische inschakeling. U hoeft alleen een afdruktaak naar de printer te sturen om deze opnieuw in te schakelen. De XP-760 kan scannen op 2400 dpi terwijl de XP-860 deze resolutie uitbreidt tot 4800 dpi.

Alle drie de Expression Photo-producten bieden Epson Connect, waarmee gebruikers van overal ter wereld kunnen afdrukken door foto's en documenten direct per e-mail naar de printer te sturen of via een extern printerstuurprogramma. Epson Connect bevat tevens de Epson iPrint-app voor eenvoudig afdrukken vanaf smartphones of tablet-pc's via Wi-Fi. Foto's kunnen tevens rechtstreeks vanuit Facebook worden afgedrukt met de Epson Creative Print-app[4] of rechtstreeks vanaf mobiele apparaten dankzij compatibiliteit met Apple AirPrint[5] en Google Cloud Print. Dankzij de automatische setup van Wi-Fi kunt u deze printers in een handomdraai verbinden met een draadloos netwerk2.

De Expression Photo XP-860 en Expression Photo XP-760 zijn beschikbaar vanaf september voor een prijs van respectievelijk €279 en €219 (incl. BTW). De Expression Photo XP-55 is vanaf november beschikbaar voor een prijs van €159 (incl. BTW).

Belangrijkste kenmerken:

 • Foto's afdrukken in 10 seconden1
 • Wi-Fi en Wi-Fi Direct
 • Claria Photo HD-inkt
 • Invoer voor speciale media aan de achterzijde voor extra dik karton en fotopapier
 • Epson Connect, iPrint en Creative Print6
 • Apple AirPrint7 en Google Cloud Print
 • Scannen op 2400 dpi (XP-760) en 4800 dpi (XP-860)
 • Automatische duplex documentinvoer (XP-860)
 • Duplex afdrukken op alle modellen
 • Afdrukken op cd/dvd
 • Draadloze PictBridge
 • Bedieningspaneel dat automatisch wordt geopend en gesloten en uitvoerlade (XP-760 en XP-860)
 • Automatische Wi-Fi setup7

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050  

http://eco.epson.com/

 

[1] Niet alle functies beschikbaar op alle modellen

[2] De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versnelde tests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. De daadwerkelijke stabiliteit van een afdruk is afhankelijk van de media, de afbeelding, de weergavecondities en blootstelling aan licht, vocht en atmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot de levensduur van afdrukken.

[3] Bepaald in overeenstemming met ISO/IEC 24734. Geeft het gemiddelde van ESAT voor Office Category Test voor standaard A4-simplex weer. Voor meer informatie gaat u naar www.epson.eu/testing

[4] Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor E-mail Print is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect

[5] AirPrint-printers werken met iPad (alle modellen), iPhone (3GS of hoger) en iPod touch (3e generatie of hoger) met de nieuwste iOS-versie.