Epson introduceert de kleinste en lichtste mobiele kassabonprinter

Betrouwbaar afdrukken onderweg met de grootste Europese fabrikant van POS-printers

Epson introduceert de kleinste en lichtste mobiele kassabonprinter

Amsterdam, 16 september 2014 – Breid uw zakelijke mogelijkheden uit en voldoe nog beter aan de verwachtingen van uw klanten met de TM-P20-reeks van mobiele kassabonprinters. Deze kleine, lichte printers zijn uiterst geschikt voor retailmedewerkers en horecapersoneel, en iedereen die onderweg kassabonnen wil afdrukken.

Onze nieuwe TM-P20-printers (TM-P20 BT en TM-P20 Wi-Fi) zijn de helft kleiner[1] en ongeveer twee derde lichter vergeleken met ons vorige model[2]. Dankzij hun hoge afdruksnelheid en batterijduur van maximaal acht uur (Bluetooth) een zes uur (Wi-Fi), zijn ze ideaal voor mobiel afdrukken. Om te zorgen dat ze betrouwbaar en continu functioneren, zijn de printers IP-54-gecertificeerd voor schok- en waterbestendigheid en zijn ze bestand tegen een valtest tot 150 cm.

Beide apparaten zijn voorzien van Epson’s intelligente ePOS -technologie. Hierdoor kunnen de printers communiceren met uw webbrowser zodat u direct van elk mobiel apparaat kunt afdrukken zonder de noodzaak om drivers te installeren of bij te werken. De ‘Easy Setting Functionality’ (Eenvoudige instelfunctie) betekent snel en probleemloos instellen op Wi-Fi-netwerken (alleen TM-P20 Wi-Fi) zonder extra benodigde hardware. Dankzij de NFC-functionaliteit (Near Field Communication) voor draadloze connectiviteit op korte afstand kunnen mobiele telefoons en/of tablets eenvoudig aan de printers worden gekoppeld. Koppeling aan streepjescode is eveneens beschikbaar voor apparaten zonder NFC voor een snellere en eenvoudigere afhandeling.

In de woorden van Laura Hennigfeld, product manager, Epson Europe: “Wij hebben geluisterd naar de feedback van onze klanten over de P60II en ons aanbod uitgebreid om in te spelen op de draagbare mobiele markt. Hoewel de TM-P60II bijzonder robuust en duurzaam is met een langere batterijduur, zijn de nieuwe TM-P20-apparaten kleiner en lichter. Daarnaast hebben we een aantal functies toegevoegd zoals NFC en koppeling aan streepjescode, om installatie en gebruik sneller en makkelijker te maken. We verwachten dat we met deze apparaten beter kunnen voldoen aan de specifieke vereisten in het marktsegment voor mobiel afdrukken, dat ook de horecasector omvat.”

Beide modellen zijn ook voorzien van een riemklem voor handenvrij vervoer en een oplader met enkele houder.

De TM-P20 Wi-Fi is beschikbaar vanaf november 2014 en de TM-P20 BT vanaf december 2014, voor een prijs van respectievelijk € 395 en € 385.

Belangrijkste kenmerken:

TM-P20 Wi-FiTM-P20 BT
Afdruksnelheid van maximaal 100 mm/sec
Papierbreedte van maximaal 58 mm
ePOS-afdrukken
Batterijduur6 uur8 uur
Oplaadtijd3 uur3 uur
Eenvoudige instelfunctie-
NFC en koppeling aan streepjescode
Drukt 1D- en 2D-streepjescodes af
Wordt geleverd met één oplader voor de printer (verschillende afzonderlijke opladers kunnen aan elkaar worden gekoppeld tot één oplader voor meerdere printers/batterijen)
Standaard USB-interface
Inlooppapierinvoer
Diameter van papierrol 40 mm
Ruime keuze aan SDK´s wordt meegeleverd: ePOS-Print_iOS (voor iOs, Wi-Fi of Bluetooth) ePOS-Print_Android (alleen voor Android, Wi-Fi of Bluetooth) ePOS-Print_XML (voor ontwerp en ontwikkeling van toepassingen die gebruikmaken van ePOS-Print XML) WS-POS (voor ontwerp en ontwikkeling van toepassingen die gebruikmaken van WS-POS (Web Services for Point of Service) ePOS-Print_WindowsStore (voor ontwerp en ontwikkeling van toepassingen die gebruikmaken van Windows Store) OPOS ADK OPOS ADK voor .NET Advanced Printer Driver (APD) TM Virtual Port Driver
Een breed scala aan tools en hulpprogramma´s wordt meegeleverd: Epson NetConfig Ver.4.5.3 (voor het instellen van IP-adres van de printer voor Mac- en Windows-versies) TM-P20-hulpprogramma (voor het controleren en instellen van de volgende functies: huidige printerinstellingen, bedieningscontrole, opslaan van logboeken, papierreductie, automatische papiersnijder, printerbesturing, communicatie-interface, back-up/terugzetten) Epson Monitoring Tool (voor het bewaken van de status van aan het netwerk verbonden printers en het aanpassen van de printerinstellingen) Epson Net Simple Viewer (voor het bewaken van het netwerk en de printerstatus) TM Bluetooth Connector (voor het koppelen van een terminal en printer ten behoeve van TM Bluetooth-verbinding) Epson Deployment-tool (voor het automatisch configureren van netwerk/Wi-Fi-instellingen en printer-/driverinstellingen via de USB-interface en voor het snel en efficiënt implementeren van meerdere printers/drivers bij de eerste installatie) Epson TM-hulpprogramma (demosoftware voor eindgebruikers of partners voor het testen van de verschillende functies op hun iOS- of Android-apparaat)

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

 

[1] 'Minder dan de helft kleiner' is het resultaat van de volgende berekening: TM-P20: 413 cm3 / P60II: 1065 cm3, wat neerkomt op 39% van het volume van de P60II

[2] 'Ongeveer een derde van het gewicht' is het resultaat van de volgende berekening:  TM-P20: 228 g / P60II: 630 g, wat neerkomt op 36% van het gewicht van de P60II