Epson introduceert 7 nieuwe alles-in-één-printers voor thuisgebruik

Druk af vanaf een tablet-pc, smartphone en vanuit Facebook met uitmuntende maar betaalbare resultaten op de nieuwe alles-in-één-printers van Epson met Wi-Fi

Epson introduceert 7 nieuwe alles-in-één-printers voor thuisgebruik

Amsterdam, 1 september 2014 – Epson heeft zeven nieuwe inkjetprinters voor thuisgebruik aangekondigd, met inbegrip van kleine alles-in-één-printers met LCD-aanraakschermen en printers die glanzende foto's en duidelijke tekst leveren. De Expression Home and Expression Premium-serie printers, die zijn ontworpen voor drukke huishoudens, variëren van instapmodellen tot meer geavanceerde apparaten, allemaal uitgerust met Wi-Fi en een reeks van mobiele afdrukopties.

Expression Premium (XP-820, XP-720, XP-620 serie en XP-520) printers zijn veelzijdige, compacte alles-in-één-printers die zijn ontworpen voor thuisgebruikers die op zoek zijn naar uitmuntende glanzende foto's en scherpe, duidelijke tekstdocumenten. Door de automatische setup van Wi-Fi kunnen gebruikers snel en gemakkelijk verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk[1]. Een andere optie is dat apparaten kunnen worden verbonden via Wi-Fi Direct. Dubbelzijdig afdrukken en LCD-schermen maken deze printers nog efficiënter en gebruiksvriendelijker. De XP-820 en XP-720 zijn tevens voorzien van een 10,9 cm LCD-aanraakscherm op een gemotoriseerd bedieningspaneel, twee papierladen, een bedieningspaneel en uitvoerlade die automatisch worden geopend en gesloten en een invoer voor speciale media. De XP-820 biedt tevens faxen en een automatische documentinvoer.

De beschikbare mobiele print apps van Epson, Epson iPrint en Epson Creative Print, stellen gebruikers in staat om af te drukken vanaf een smartphone, tablet-pc of laptop en zelfs om foto's af te drukken vanuit Facebook[2]. Compatibiliteit met Apple Airprint[3] en Google Cloud Print is standaard beschikbaar op alle modellen in de reeks.

De Expression Premium-reeks maakt gebruik van Claria Premium-inkt van Epson. Dit is een inktsysteem met vijf kleuren waarmee duurzame tekstdocumenten alsmede glanzende foto's met scherpe details, diepe zwarttinten en rijke, levendige kleuren kunnen worden afgedrukt.

De XP-820, XP-720, XP-620 serie en XP-520 zijn beschikbaar vanaf 1 september voor een prijs van respectievelijk €249, €189, €159 en €139.

Expression Home (XP-225, XP-320 serie en XP-420 serie) instapmodellen en alles-in-één-printers uit het middensegment zijn compact en maken het gemakkelijk om af te drukken, te scannen en te kopiëren. Alle modellen zijn uitgerust met Wi-Fi en functies voor mobiel afdrukken, alsmede een 1200 dpi scanner. Modellen in de XP-320 serie en XP-420 serie beschikken over Wi-Fi Direct en zijn compatibel met Apple Airprint3 en Google Cloud Print, terwijl de XP-420 serie ook nog een LCD-kleurenscherm van 6,4 cm met aanraakpaneel bevat.

De nieuwe Expression Home alles-in-één-printers maken gebriuk van Epson Claria Home-inkt. Dit is een veelzijdige 4-kleuren set met inktpatronen die scherpe, heldere tekstdocumenten en glanzende foto's van fotolabkwaliteit levert. U kunt ook tot 30% inkt besparen[4] met afzonderlijke inktpatronen van Epson, waarbij alleen de verbruikte kleur hoeft te worden vervangen.

De XP-225, XP-320 serie en XP-420 serie zijn beschikbaar vanaf 1 september voor een prijs van respectievelijk €79, €89 en €109 (incl. BTW).

Alle Premium- en Home-modellen zijn compatibel met de Epson iPrint-app2 waarmee afdrukken vanaf tablet-pc's en smartphones gemakkelijk wordt gemaakt. iPrint biedt niet alleen directe toegang tot foto's en documenten die zijn opgeslagen op een tablet-pc of smartphone, maar tevens mogelijkheden voor het afdrukken van webpagina's, het op afstand scannen van documenten of het openen van document in opslagaccounts in de cloud, waaronder Dropbox, Evernote, Box en Google Drive.

Belangrijkste kenmerken:

  • Alles-in-één-printers met 1200 dpi scanner
  • Epson Claria Premium-inkten voor gebruik met Expression Premium-modellen
  • Epson Claria Home-inkten voor gebruik met Expression Home-modellen
  • Wi-Fi en Wi-Fi Direct
  • Duplex afdrukken op Premium-modellen
  • Epson iPrint en Epson Creative Print
  • LCD-aanraakschermen (alleen bij bepaalde modellen)
  • Automatische documentinvoer (alleen bij bepaalde modellen)

Ga voor meer informatie naar: www.epson.nl/thuisfoto.

Opmerking voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050  

http://eco.epson.com/

 

[1] Automatische setup is compatibel met Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Mac OS

[2] Voor Epson iPrint en Epson Creative Print zijn een draadloze verbinding en de Epson-printapps vereist. Voor afdrukken via e-mail en scannen naar cloud is een internetverbinding nodig. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epson.nl/connect

[3] AirPrint-printers werken met iPad (alle modellen), iPhone (3GS of later) en iPod touch (3e generatie of later) met de laatste versie van iOS

[4] Vergeleken met soortgelijke printers van de concurrentie minimaal 100 €/£ bij gebruik van driekleurige inktpatronen. Tests uitgevoerd door BLI, mei 2014. Wegingsfactor toegepast voor afdrukken van documenten (87%) en foto's (13%) op basis van 'Printing Usage & Attitudes Study' van TNS, juni 2013. Breng voor meer informatie een bezoek aan www.epson.eu/individualinks