Epson en SMART leveren toonaangevende producten voor samenwerkend leren

Epson en SMART leveren toonaangevende producten voor samenwerkend leren

Amsterdam, 16 januari 2015 - Epson en SMART Technologies hebben hun samenwerking uitgebreid om docenten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) meer mogelijkheden te bieden om effectief interactief les te geven. Epson’s interactieve projectoren die in deze regio's verkocht worden, kunnen nu worden gebruikt in combinatie met SMART Notebook™-software waardoor samenwerkend leren mogelijk wordt. Met deze nieuwe overeenkomst laat Epson zien dat zij voortdurend streeft naar ongeëvenaarde technologieën die het onderwijs wereldwijd verbeteren en SMART geeft hiermee uiting aan haar streven naar meer toegankelijke software.

Met Epson’s interactieve projectoren in het klaslokaal kunnen docenten interactieve lessen samenstellen en gebruik maken van samenwerkend leren. Dankzij de nieuwe overeenkomst kunnen docenten in de EMEA-landen nu eenvoudig een interactieve Epson-projector kiezen die voorzien is van toonaangevende SMART-software.

Graeme Davidson, manager Product Management bij Epson Europe: "Deze combinatie van SMART Notebook-software en een interactieve Epson-projector geeft docenten nog meer mogelijkheden om op indrukwekkende wijze les te geven en de leerervaring tot leven te brengen. De leerlingen krijgen effectiever onderwijs dankzij de voordelen van samenwerkend leren."

In de nieuwe overeenkomst staat dat Epson via haar resellernetwerk SMART Notebook-software gaat verkopen aan klanten die een interactieve Epson-projector aanschaffen. Klanten die al een Epson-projector hebben, kunnen de SMART Notebook-software straks ook los kopen.

In 2013 verleende SMART voor het eerst distributierechten voor de SMART-software voor samenwerkend leren aan een onafhankelijke hardware-producent. Hierdoor kon Epson Notebook-software leveren bij projectoren die in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika verkocht werden. In de nieuwe overeenkomst wordt dit gebied uitgebreid met de EMEA-landen.

David Lapides, Director Software Strategy and Channels van SMART Technologies: “De strategie van SMART is om 's werelds populairste software voor samenwerkend leren wereldwijd beschikbaar te maken voor meer scholen, docenten en leerlingen en we zijn heel blij dat we samen met Epson, marktleider op het gebied van projectoren, aan dit doel kunnen werken.”

De licenties voor SMART Notebook-software zullen vanaf 1 februari 2015 in vrijwel alle EMEA-landen te koop zijn bij Epson’s interactieve projectoren. Ook bestaande klanten van Epson kunnen dan een SMART Notebook-licentie kopen bij wederverkopers van Epson en SMART. Ga voor meer informatie naar www.epson.nl/educatie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. Zie ook de Epson Corporate website.

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. Zie ook de Europese Epson website

Lees meer over de Ecologische Visie.