Epson en Color Concepts introduceren de ReferenceGuide – Metallic Edition 2013

Integreer eenvoudig metallic inkten in reclame en andere grafische ontwerpen

Amsterdam, 15 januari 2013– In samenwerking met Color Concepts Europe heeft Epson de ReferenceGuide - Metallic Edition 2013 ontwikkeld.Een complete oplossing die het voor reclameontwerpers en printbedrijven mogelijk maakt op eenvoudige wijze metallic inkten te integreren in ontwerpen. De ReferenceGuide bestaat uit een waaier van 100 trendy kleuren, die in samenspraak met diverse stylingexperts en ontwerpbureaus samengesteld zijn. Color Concepts heeft een technologie ontwikkeld, die het mogelijk maakt om metallic kleuren accuraat te kunnen reproduceren op diverse materialen.

Het printen van metallic kleuren is eenvoudig gemaakt, doordat een ontwerper een kleur kan kiezen uit de waaier en de kleur vervolgens in zijn of haar opmaak- en bewerkingssoftware kiest. Het printbedrijf krijgt op die manier kant en klare bestanden aangeleverd. Mits er gebruik gemaakt wordt van gecertificeerde profielen, gaat het printen van metallic kleuren volledig automatisch. Gecertificeerde profielen worden in de loop van februari 2013 beschikbaar gesteld via het Epson Media Qualification Program(EMQP).

De ReferenceGuide bestaat uit 3 delen: een geprinte waaier, een aantal kleurbibliotheken en speciaal ontwikkelde kleurprofielen. De kleurbibliotheken zijn beschikbaar voor: Adobe Photoshop, InDesign, Illustrator, QuarkXPress en CorelDraw. De referentiekleuren zijn geprint op de Epson SureColor SC-S70600 10-kleuren versieen op dit moment beschikbaar voor alle ONYX software.

Print media fabrikanten kunnen bij Color Concepts materialen laten testen op performance en kleurkwaliteit via het Epson Media Qualification Program, dit programma is uitgebreid met een test waarmee de kwaliteit en het effect van de metallic inkten getest wordt.

Meer informatie is te verkrijgen tijdens de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign in Gorinchem op de Epson stand (standnummer 159).

Opmerkingen voor de redactie

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van imaging en innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en 3LCD-projectoren tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 81.000 werknemers in 97 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.757 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2011 een omzet van 1.546 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com