Epson bevordert intuïtieve mobiele afdrukervaring voor zakelijke en thuisgebruikers met door Mopria gecertificeerde alles-in-één-printers

Momenteel zijn er 13 Epson printers gecertificeerd voor de MopriaTM Print Service

Epson bevordert intuïtieve mobiele afdrukervaring voor zakelijke en thuisgebruikers met door Mopria gecertificeerde alles-in-één-printers

Amsterdam, 18 September – Epson heeft vandaag bekendgemaakt dat 13 van zijn nieuwste modellen printers voor thuis- en kantoorgebruik[1] de Mopria-certificering hebben verworven. Het bedrijf benadrukt hiermee zijn inzet voor het creëren van een betere, eenvoudigere en makkelijker toegankelijke mobiele afdrukervaring.

De behoefte aan mobiel afdrukken neemt snel toe, gezien de verwachting dat het wereldwijd bezit van smartphones en tablets zal groeien tot 5,1 miljard in 2018[2]. Epson´s inspanningen op het gebied van mobiel afdrukken zijn er volledig op gericht om in te spelen op de snel veranderende behoeften van mobiele gebruikers en de groeiende diversiteit van de verschillende besturingssystemen. Een van Epson's belangrijkste initiatieven is zijn inzet voor de missie van de Mopria Alliance voor intuïtief mobiel afdrukken. Het doel van de Mopria-leden is om de mobiele afdrukstandaarden op een hoger plan te brengen zodat gebruikers thuis en op kantoor kunnen afdrukken zonder rekening te hoeven houden met merk, apparaat of besturingssysteem.

Door te voldoen aan de certificering, werken de printers van Epson met de Mopria Print Service en het geïntegreerde Printing Framework in Android versie 4.4 of hoger (KitKat). Door de nieuwste firmwareversie te installeren op de printer kunnen gebruikers van Android 4.4 afdrukken vanuit Google-apps zoals Chrome, Gmail, Drive en QuickOffice, en ook vanuit Adobe Reader en de WPS Office-app van Kingsoft. Gezien de verwachting dat 74% van de wereldwijde verkoop van smartphones en tablets zal bestaan uit Android-apparaten2, biedt Epson hiermee actief ondersteuning voor intuïtief afdrukken aan een ongekend aantal nieuwe Android-gebruikers.

Kevin Toes, Senior Product Manager, Epson Europe, merkt op: “Gezien het feit dat de verkoop van tablets en smartphones in Europa bijna zeven keer hoger ligt dan de verkoop van desktop-pc´s2 en dat twee van de vijf werknemers smartphones gebruiken op het werk3, kunnen we concluderen dat er overduidelijk behoefte bestaat aan intuïtieve mobiele afdrukopties en -ondersteuning. Epson is er trots op actief ondersteuning te bieden aan een industrie-brede beweging die tot doel heeft het gebruiksgemak en de toegankelijkheid van mobiel afdrukken te stroomlijnen.”

Vanaf heden zullen de volgende Mopria-gecertificeerde printers van Epson automatisch via de Wi-Fi-verbinding worden gedetecteerd door andere Mopria-gecertificeerde mobiele apparaten: Expression Home XP-322, Expression Home XP-422, Expression Home XP-425, Expression Premium XP-520, Expression Premium XP-620, Expression Premium XP-625, Expression Premium XP-720, Expression Premium XP-820, Expression Photo XP-760, Expression Photo XP-860, WorkForce WF-2630, WorkForce WF-2660 en WorkForce WF-2650.

Opmerking voor de redacteur

Over de Mopria Alliance

De Mopria Alliance is een non-profit ledenorganisatie van toonaangevende wereldwijde technologiebedrijven met de missie om het afdrukken vanaf smartphones, tablets en andere apparaten intuïtief eenvoudig te maken. Door de verschillende bedrijfstakken van mobiele technologie, software-ontwikkeling en de grafische industrie samen te brengen, kan de Mopria Alliance technologiestandaarden selecteren en bevorderen om het gebruiksgemak (interoperabiliteit) tussen de verschillende apparaten en besturingssystemen te verbeteren. Hierdoor kunnen gebruikers (thuis en op het werk) eenvoudig verbinding maken tussen hun mobiele apparaat en een printer ongeacht het merk. Het downloaden van apps en het configureren van nieuwe mobiele apparaten of printers wordt daarbij, als bijkomend gemak, overbodig. De Mopria Alliance streeft deze doelstellingen na door de adoptie van geselecteerde technologieën te stimuleren en door het uitvoeren van een testprogramma om de compatibiliteit van printers te certificeren voor Mopria-ondersteunde mobiele apparaten. Ga voor meer informatie over Mopria naar: www.mopria.org.

nformatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is.

http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.700 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.517 miljoen euro voor het boekjaar 2013.

www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com

 

[1] Voor de meeste functies is een internetverbinding met de printer vereist, evenals een apparaat met internet en/of e-mail. Beschikbaarheid, specificaties en productnamen kunnen per regio verschillen. Raadpleeg het Epson-verkoopkantoor in uw regio voor informatie over de beschikbare producten in uw land.

[2] “Forecast: PCs, Ultramobiles and Mobile Phones, Worldwide, 2011-2018, 2Q14 Update” Gartner Research; juni 2014

3 “Is Printing from Mobile Devices Ready to Take Off? InfoTrends; juli 2012