Epson benoemt twee nieuwe Europese executives om groeiplan van omzet van € 2 miljard in 2020 te realiseren

Epson Europe heeft vandaag twee benoemingen in senior executive functies aangekondigd als onderdeel van zijn groeiplan en investeringsprogramma van meerdere miljoenen euro's in Europa

Epson benoemt twee nieuwe Europese executives om groeiplan van omzet van € 2 miljard in 2020 te realiseren

Amsterdam, 14 december 2016 – Epson Europe, wereldwijd innovatieve marktleider op het gebied van afdruktechnologie, visuele communicatie, draagbare apparaten en robotics, heeft vandaag twee benoemingen in senior executive functies aangekondigd als onderdeel van zijn groeiplan en investeringsprogramma van meerdere miljoenen euro's in Europa.

Ernest Quingles, managing director voor Epson in Frankrijk, Spanje en Portugal, zal de nieuwe rol van director business sales voor de regio Europa op zich nemen. Darren Phelps is benoemd tot algemeen directeur van de Epson Business Imaging- en Print-divisie voor EMEAR.

De benoemingen zijn gedaan in het kader Epson's volgende stap in het Europese investeringsprogramma van € 50 miljoen (gericht op infrastructuur, IT, marketing en uitbreiding van arbeidsplaatsen), dat de doelstelling nastreeft om € 2 miljard omzet te realiseren in 2020 en de personeelsbezetting in Europa met 10 procent uit te breiden.

'Het doet mij genoegen om bekend te maken dat Ernest Quingles vanaf nu de leiding heeft over de sales in Europa,' aldus Rob Clark, senior vice president, Epson Europe. 'Ernest is een sterke sales manager en maakt al ruim twee jaar deel uit van het senior managementteam voor Epson Europe, waar hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd in de indrukwekkende omzetgroei in Frankrijk, Spanje en Portugal.

'Darren Phelps heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van nieuwe marktkanalen en is bijzonder effectief gebleken in zijn vorige rol als Europees hoofd van de verkooporganisatie van Epson-leveranciers. Darren zal verantwoordelijk zijn voor de activiteiten van Epson Business Imaging en Epson Print, waarbij hij nauw zal samenwerken met Ernest om onze go-to-market-strategie te ontwikkelen en nieuwe channelprogramma's zal implementeren die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten in heel Europa.'

'De markt voor zakelijke inkjetprinters vormt de grote groeikans voor Epson in Europa,' vervolgt Clark. 'Bedrijven die overstappen van laserprinters naar inkjetprinters beginnen zich te realiseren dat ze een enorm concurrentievoordeel kunnen behalen dankzij energiebesparingen tot 96%, vermindering van maximaal 92% in de CO2-uitstoot en afvalvermindering tot 95%[1].'

Naarmate steeds meer organisaties overstappen van laserprinters naar inkjet-technologie, is Epson perfect gepositioneerd om te voldoen aan de enorme toename van de vraag. Epson heeft € 400 miljoen geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten voor inkjetprinters en zal de komende drie jaar nog eens € 185 miljoen investeren in de PrecisionCore-inkjettechnologie. De compacte, snelle en energiezuinige inkjet-technologie is bijzonder geschikt om te voldoen aan de behoeften van grote bedrijven en sectoren zoals de retail, gezondheidszorg, overheid en het onderwijs.

Volgens een rapport van onderzoeksbureau IDC vertegenwoordigt de markt voor zakelijke inkjetprinters in Europa een potentiële waarde van € 38 miljard*, met een verwachte jaarlijkse groei van 10,2% (CAGR) tot en met 2020.

 


Opmerkingen voor de redacteur

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op het gebied van technologie en zet zich in om mensen, dingen en informatie te verbinden met behulp van oorspronkelijke, doelmatige en compacte precisietechnologie. Het productaanbod van ons bedrijf loopt uiteen van inkjetprinters en digitale printsystemen tot 3LCD-projectoren, multimediabrillen, sensorsystemen en industriële robots, en wij streven naar het bevorderen van innovaties en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten op het gebied van inkjet, visuele communicatie, wearables en robotica.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd bijna 73.000 werknemers in 91 bedrijven en is trots op zijn bijdrage aan de gemeenschappen waarin de groep actief is en zijn voortdurende inspanningen om de milieu-impact te beperken.

http://global.epson.com/

Over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1700 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2015 een omzet van 1,577 miljard euro. http://www.epson.nl/

Ecologische Visie 2050  

http://eco.epson.com/

 

[1] Ga voor meer informatie naar: www.epson.nl/inkjetsaving