Epson bekroond met twee prestigieuze TIPA Awards

Wederom valt Epson in de prijzen met innovatieve en hoogwaardige beeldverwerkingsproducten voor de fotografiebranche

Epson bekroond met twee prestigieuze TIPA Awards

Amsterdam, 16 april 2012– Epson®, wereldwijd marktleider op het gebied van beeldverwerkingsproducten, heeft tijdens de uitreiking van de Technical Image Press Association (TIPA) Awards 2012 twee belangrijke Europese prijzen op het gebied van foto- en beeldtechnologie in de wacht gesleept. De door TIPA bekroonde producten van Epson zijn de Epson EH-TW9000W, verkozen tot ’Best Photo Projector’, en de Epson Stylus Photo 1500W, uitgeroepen tot ‘Best Expert Photo Printer’.

Mary McNulty, hoofd PR en Communicatie bij Epson Europe, zegt: “We zijn zeer verheugd dat we dit jaar twee TIPA Awards hebben gekregen. Bij Epson zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe oplossingen en manieren om ons productassortiment te versterken. Deze awards geven aan dat we daar goed in slagen en we zullen ons blijven inzetten om ook in de toekomst de best mogelijke digitale beeldverwerkingsproducten voor onze klanten de ontwikkelen.”

TIPA bestaat al 21 jaar. De leden zijn tijdschriften uit negen Europese landen, plus Australië, Canada, China, de VS en Zuid-Afrika. Het is daarmee een van de grootste en meest gezaghebbende persorganen voor fotografie en beeld wereldwijd. De redactieleden van TIPA brengen ieder jaar hun stem uit op de beste nieuwe producten van de afgelopen 12 maanden. De categorieën worden bijgewerkt op basis van de technologische trends op de markt, waarbij wordt gelet op innovatie, spraakmakende technologie, ontwerp, gebruiksgemak en prijs-kwaliteitverhouding van de producten.

Productinformatie

Met de nieuwe Epson Stylus Photo 1500W biedt Epson een draadloze A3+ printer met een ongeëvenaarde combinatie van gemak en specificaties voor hoogwaardige foto's met glanzende afwerklaag. De 1500W kan dankzij de ingebouwde Wi-Fi-aansluiting vanaf iedere willekeurige plek afdrukken. Dit betekent dat er snel en eenvoudig afgedrukt kan worden vanaf laptops, desktopcomputers of mobiele apparaten, zoals iPhones en iPads via de Epson iPrint-app.

De Epson EH-TW9000W is een full HD-projector met gebruiksvriendelijke functies zoals draadloze full HD-aansluitingen waarmee iedere filmliefhebber, gamer of sportfan in zijn of haar eigen huis van krachtige 3D- en uitstekende 2D-weergaves kan genieten. De EH-TW9000W is het beste Epson-model en biedt een ultieme driedimensionale beleving, een even hoog lichtrendement voor wit en gekleurd licht (maar liefst 2400 lumen), hoge contrastverhoudingen tot 200.000:1 en natuurlijk de laatste technische snufjes. Bovendien is de EH-TW9000W de eerste draadloze full HD 3D-projector op de markt, waardoor de gebruiker de projector kan installeren zonder al die lastige kabels.

Opmerking voor de redacteur:

Informatie over Epson

Epson is wereldleider op het gebied van imaging en innovatie die zich inspant om de visie van klanten wereldwijd te overstijgen door middel van zijn compacte, energiebesparende, precisietechnologieën, met een assortiment van printers en 3LCD-projectoren voor ondernemingen en thuiskantoren, tot sensoren en micro-apparatuur.

De Epson-groep, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 78.000 werknemers in 99 bedrijven, en is trots op zijn continue bijdrage aan het milieu in het algemeen en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.594 werknemers behaalde Epson Europe een omzet van 1.583 miljoen euro voor het boekjaar 2010. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050

http://eco.epson.com