De eerste zeskleuren alles-in-één fotoprinter A3-formaat

Ultracompact en multifunctioneel apparaat is een aanwinst voor de Expression Photo-serie

De eerste zeskleuren alles-in-één fotoprinter A3-formaat

Amsterdam, 19 augustus 2013 – Epson kondigt de Expression Photo XP-950 aan, een model dat speciaal is ontworpen voor mensen die thuis grotere en betere foto's willen afdrukken. Dit is de eerste[1] alles-in-één foto-oplossing met zes kleuren die ook geschikt is voor A3-formaten. Qua omvang doet de XP-950 bovendien meer denken aan een A4 alles-in-één printer.

Dankzij de invoer voor speciale media aan de achterzijde kunnen gebruikers afdrukken op verschillende media met formaten tot A3. En dankzij de dubbele papierladen aan de voorzijde kunnen gebruikers schakelen tussen fotoafdrukken en media van A4-formaat, zonder dat er tijdens het afdrukken papier hoeft te worden herladen.

Dit topmodel is voorzien van een gemotoriseerd bedieningspaneel en een uitvoerlade die automatisch wordt geopend vóór het afdrukken. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een touch-screen van 8,8 cm met een gebruiksvriendelijk interactief menu, waarmee u zonder tussenkomst van een pc eenvoudig foto's kunt afdrukken van geheugenkaarten en via PictBridge. Daarnaast kunnen gebruikers op cd's en dvd's afdrukken om familiefilmpjes en digitale fotoalbums een persoonlijk tintje te geven.

De Expression Photo XP-950 maakt gebruik van Epson Claria Photo HD Ink, ideaal voor liefhebbers van fotografie die foto's van superieure kwaliteit willen printen,die bij gebruik van Epson-media en opslag in een fotoalbum tot wel 300 jaar meegaan[2]. Deze zeskleureninktset (zwart, cyaan, magenta, geel, lichtcyaan en lichtmagenta) biedt vloeiende kleurovergangen, diepe zwarttinten en rijke, levendige kleuren.

De Expression Photo XP-950-printer wordt geleverd met Epson Connect[3]. Hiermee kunt u documenten en foto's via Wi-Fi®snel en eenvoudig afdrukken vanaf smartphones en tablets. Daarnaast is de XP-950 voorzien van Wi-Fi DirectTM. Hiermee kunt u vanaf draadloze apparaten afdrukken zonder dat u verbinding hoeft te maken met een draadloze router. U kunt tevens vanaf elke locatie ter wereld afdrukken door uw documenten en foto's direct per e-mail naar de printer te verzenden, terwijl u met Scan-to-Cloud gescande documenten direct in cloud-services kunt opslaan. Ook Google Cloud Print wordt ondersteund.

Katie Zimmermann, productmanager bij Epson Europe, zegt: “Klanten willen een alles-in-één oplossing die weinig ruimte inneemt, maar wel is voorzien van de beste functies die we te bieden hebben. De Expression Photo XP-950 wordt geleverd met onze nieuwe Epson Creative Print app waarmee u creatief kunt zijn door bijvoorbeeld wenskaarten te maken, uw eigen briefpapier te ontwerpen, foto' van Facebook af te drukken en meer2. ”

De Expression Photo XP-950 is vanaf september 2013 voor een adviesprijs van € 429 verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Portugal, Oostenrijk, Zwitserland, de Scandinavische landen en Nederland.

Belangrijkste kenmerken:

Afdrukken, scannen en kopiëren

Hoogwaardige foto's tot A3-formaat afdrukken

Ultracompact formaat

Invoer voor speciale media aan de achterzijde voor dik fotopapier tot A3-formaat

Dubbele papierladen aan voorzijde voor fotopapier en A4-papier

Claria Photo HD Ink - bijzondere, zeskleurenfoto's op een breed scala aan media

Gemotoriseerd bedieningspaneel en uitvoerlade

Touch-screen van 8,8 cm met gebruiksvriendelijk interactief menu

Direct afdrukken op speciale cd's/dvd's

PictBridge en geheugenkaartsleuven voor het afdrukken van foto's zonder tussenkomst van pc

Overal in huis afdrukken en scannen met Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit

Epson Connect2 (Epson iPrint, Epson Creative, Email Print, Remote Print Driver, Scan-to-Cloud)

Wi-Fi Direct™

Eenvoudige installatie dankzij automatische Wi-Fi-setup[4]

Compatibel met de app Epson Creative2waarmee onder andere Facebook-foto's kunnen worden afgedrukt en kaarten en kleurboeken kunnen worden gemaakt.

Onderweg afdrukken vanaf uw smartphone of computer via Google Cloud Print

A4-duplex afdrukken

Afdruksnelheden tot 28 pagina's per minuut[5]

Scannerresolutie van 4.800 dpi

Bespaar geld met individuele inktpatronen – vervang alleen de verbruikte kleur – en keuze uit  standaard- of XL-inktpatronen[1]Deze informatie is correct op 1 september 2013. Vergeleken met alle alles-in-één inkjetprinters verkrijgbaar in Europa.

[2]De lichtbestendigheidswaarden van afdrukken zijn gebaseerd op versnelde tests van afdrukken die in albums op speciale media opgeslagen zijn. De daadwerkelijke stabiliteit van een afdruk is afhankelijk van de media, de afbeelding, de display condities en blootstelling aan licht, vocht en atmosferische omstandigheden. Epson geeft geen garanties met betrekking tot de levensduur van afdrukken.

[3]Voor Epson iPrint en Epson Creative is een draadloze verbinding vereist. Voor Epson Email Print, Epson Remote Print Driver en Epson Scan-to-Cloud is een internetverbinding vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naar www.epsonconnect.eu

[4]De automatische setup is compatibel met Windows 8, 7, Vista en Mac OS

[5]Ga naar www.epson.eu/testing voor meer informatie

Informatie over Epson
Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en biedt een uitgebreid productgamma variërend van inkjet printers en printsystemen, 3LCD-projectoren en industriële robots tot sensoren en andere micro apparatuur. Epson is toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen en biedt customer value op basis van compacte, energiebesparende, precisie technologieën voor grote ondernemingen, thuiskantoren, handelsmarkten en industrie.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 68.000 werknemers in 96 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. http://global.epson.com

Informatie over Epson Europe
Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.727 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. www.epson.eu

Ecologische Visie 2050
http://eco.epson.com