De directeur van Epson Europe kondigt het onderwijsprogramma 'New Horizons' aan voor 10.000 studenten. Deze aankondiging is onderdeel van het nieuwe European Sustainability Report.

Nieuw initiatief vormt de start van een ambitieus traject van Epson Europe om onderwijsprojecten te steunen

De directeur van Epson Europe kondigt het onderwijsprogramma 'New Horizons' aan voor 10.000 studenten. Deze aankondiging is onderdeel van het nieuwe European Sustainability Report.

Kazuyoshi Yamamoto, directeur van Epson Europe

Epson Europe kondigde vandaag het nieuwe programma 'New Horizons' aan, een onderwijsproject voor 10.000 leerlingen van alle leeftijden dat in 2019 van start gaat. Dit programma bouwt voort op het succes van eerdere projecten van het bedrijf. In het boekjaar 2019 wil Epson Europe het programma uitbreiden om meer inzicht in duurzaamheid te realiseren. Hierbij maken ze gebruik van hun ervaring op het gebied van duurzame technologie, papierrecycling, het verminderen van afval, en nog veel meer.

De aankondiging komt vlak nadat Epson Europe zijn Corporate Social Responsibility (CSR)-initiatieven heeft bekeken en geanalyseerd als onderdeel van The Green Choice, het jaarlijkse European Sustainability Report, dat eveneens vandaag werd uitgebracht. In het rapport wordt het succes van vorige initiatieven beschreven, zoals robotica en textieldrukprogramma's met universiteiten, samenwerking met plaatselijke scholen en internationale sponsorovereenkomsten. [vervang door/voeg hier lokale activiteiten in als dit past bij de markt].

“Initiatieven zoals ‘New Horizons’ zijn slechts één stukje van een wereldwijde puzzel voor Epson. We erkennen en ondernemen actie op wat wij zien als onze verantwoordelijkheid als internationaal technologsich bedrijf,' zegt Kazuyoshi Yamamoto, directeur van Epson Europe. “We moeten verder kijken dan alleen onze winstmarge. We moeten kijken naar langetermijnoplossingen, zodat we onze klanten en community's producten en services kunnen bieden die niet slechts voldoen aan hun behoeften, maar nog een stapje verder gaan.”

Wat betreft de toekomst gaat Epson samenwerken met:

  • Duurzaamheidslessen, Duitsland: Workshops op school om leerlingen bewust te maken van het belang van duurzaamheid en het idee van energie-efficiëntie.

  • EDU2030, Spanje: Ondersteuning van een pilot in Barcelona om meer dan 400 leerlingen tussen 3 en 11 jaar oud kennis te laten maken met duurzame technologische oplossingen en gebieden voor het bewaren van biodiversiteit.

  • Central St Martins, Verenigd Koninkrijk: Voortzetting van een langetermijnsamenwerking waardoor ongeveer 1250 leerlingen toegang hebben tot de nieuwste technologie voor hun mode-, textiel- en juwelierslessen.

[vervang door/voeg hier lokale activiteiten in als dit past bij de markt]

“Epson streeft er altijd naar om efficiënter te werken op elk gebied. Daarbij hoort ook het verbeteren van de impact die we als bedrijf hebben op de maatschappij en het milieu," zegt Henning Ohlsson, CSR-directeur van Epson Europe. “Door bij deze aanpak rekening te houden met de SDG's van de Verenigde Naties, heeft alleen maar ons voornemen versterkt om de waarde die we als bedrijf bieden, aan te tonen en uit te breiden."

Enkele highlights van de CSR-activiteiten van 2018:

  • Alle Europese Epson-kantoren hebben de noodzakelijke stappen genomen om ervoor te zorgen dat er in 2020 geen gebruik meer wordt gemaakt van wegwerpplastic

  • Het percentage duurzame energie dat wordt verbruikt gaat omhoog naar 55%, op schema voor het nieuwe doel van 100% in 2020.

  • 6% minder CO- 2uitstoot door werknemers en bijna 18% minder 1 & 2 GHG-uitstoot in magazijnen, ondanks de uitbreiding van zowel het personeelsbestand als het aantal magazijnen in Europa.

“Duurzaamheid is cruciaal voor de aarde, maar ook voor ons bedrijf en voor onze mensen. Het proces voor niet-financiële rapporten is zeer nuttig om te kunnen zien waar we staan, wat we nog moeten verbeteren en hoe we dat kunnen doen," zegt Rob Clark, senior vicedirecteur van Epson Europe. "We nemen dit zoals altijd zeer serieus.”

[vervang eventueel door uitspraak van lokale woordvoerder, indien dit past bij de markt]

Wilt u meer weten? Download dan hier het volledige duurzaamheidsrapport van Epson Europe’s, Green Choice 2018.

[voeg link toe naar lokaal rapport]