De beste en helderste installatieprojectoren van Epson

De beste en helderste installatieprojectoren van Epson

Een dag voor de langste dag van het jaar aanbreekt en het tot tien uur 's avonds licht blijft, kondigt Epson elf nieuwe projectoren aan met een zeer hoge lichtopbrengst. Tot de EB-Z11000-reeks, die met name zeer geschikt is voor grotere ruimten en presentatiezalen voor meer dan 60 personen, behoren ook de eerste Epson-projectoren met een helderheid van 10.000 lumen in WUXGA-resolutie. Deze krachtpatsers bevestigen de groeiende reputatie van het bedrijf als serieuze speler op de installatiemarkt. 

Hoewel de EB-Z11000-reeks is ontworpen voor grotere zalen waar een vaste installatieprojector gebruikelijk is, zijn de projectoren ook zeer aantrekkelijk voor de huurmarkt en klanten die op zoek zijn naar een oplossing voor digitale informatieborden. Elk model uit de EB-Z11000-reeks kan worden gebruikt in staande stand (portrait) en is dus ideaal voor een groot aantal toepassingen voor informatieborden.

Oscar van der Linden, Country Manager Epson Nederland zegt: “Met de EB-Z11000-reeks versterkt Epson zijn positie op de installatiemarkt. Deze 3LCD-projecteren, met een zeer hoge prijs-kwaliteitverhouding, zijn ontworpen voor een groot aantal gebruiksscenario's, van zakelijke bestuurskamers, tot collegezalen, musea en congresgebouwen. Ze zijn ideaal voor locaties waarop behoefte is aan zeer gedetailleerde, heldere beelden onder allerlei lichtomstandigheden.”

Alle projectoren in de EB-Z11000-reeks bieden een combinatie van geavanceerde techniek en flexibele functies met de geavanceerde 3LCD-technologie van Epson, en leveren ongeëvenaarde helderheid, zodat altijd levendige kleuren en heldere beelden kunnen worden weergegeven onder alle lichtomstandigheden, zelfs bij daglicht. Het cruciale verschil vormt het gebruik van 3LCD-panelen, wat zorgt voor hoogwaardige beelden met een gelijke White en Colour Light Output.

Flexibiliteit voor zowel de installateur en als de locatie waar de projector geïnstalleerd dient te worden, wordt gegarandeerd dankzij het gebruik van een nieuwe en exclusieve lens voor korte projectieafstanden. Met de optionele LU02-lens, waarmee projectoren veel dichter bij het scherm kunnen worden geplaatst, maar toch een groot beeld leveren, is de EB-Z11000-reeks perfect voor scenario's waarbij de ruimte beperkt is. Dankzij een unieke projectieverhouding van 0,64-0,77:1 is de EB-Z11000-reeks een echte uitkomst voor specifieke installaties. Alle modellen zijn compatibel met bestaande optionele Epson lenzen.

Maar daarmee houdt de veelzijdigheid niet op: alle modellen bieden een installatiehoek van 360 graden en brede lens shift voor grote flexibiliteit in positionering. Connectiviteit wordt onder andere geleverd via Wi-Fi en HDBaseT voor maximaal vijf bronnen die met één kabel kunnen worden aangesloten. De kalibratieopties omvatten testpatronen, de Epson-functie Super-Resolution voor extra details, en edge-blending bij situaties waarin meerdere projectoren bovenop of naast elkaar worden gestapeld.

De 11 modellen in de EB-Z11000-reeks zijn verkrijgbaar in wit of zwart.

Er zijn vijf projectoren met WUXGA-resolutie in de EB-Z11000-reeks, waarvan vier modellen een SDI-ingang hebben voor zware HD-signalen, evenals de frame-interpolatietechnologie voor soepelere weergave van bewegende beelden. Met hun helderheid van 10.000 lumen zijn de witte EB-Z10000U en zwarte EB-Z10005U de helderste Epson projectoren met WUXGA-resolutie ooit. De witte EB-Z9870U en de zwarte EB-Z9875U bieden een helderheid van 8700 lumen en WUXGA-resolutie, terwijl de EB-Z9750U over 7500 lumen en WUXGA-resolutie beschikt.

Daarnaast bevat de EB-Z11000-reeks drie witte projectoren met WXGA-resolutie: de
EB-Z11000W (11.000 lumen), EB-Z9900W (9200 lumen) en EB-Z9800W (8300 lumen). De witte EB-Z11000 en zwarte EB-Z11005 behalen beide een helderheid van 11.000 lumen bij XGA-resolutie, en de EB-Z9870 biedt 8700 lumens bij XGA-resolutie.

De U-modellen uit de EB-Z11000-reeks zijn verkrijgbaar vanaf augustus 2014, de W-modellen zullen vanaf oktober 2014 beschikbaar zijn.

Belangrijkste functies:

·  Een helderheid van maximaal 11.000 lumen

·  Tot WUXGA-resolutie

·  3LCD-technologie

·  Staande modus

·  Unieke projectieverhouding van 0,64-0,77:1 LU02-lens

·  HDBaseT- en Wi-Fi-connectiviteit

·  SDI-ingang op vier modellen

·  Epson's Super Resolution-functie

·  Frame-interpolatie op WUXGA-modellen

·  Point Correction- en Arc Correction-functies ter correctie bij oneffen schermen

·  Compatibel met bestaande optionele Epson lenzen

Informatie over Epson

Epson is wereldwijd toonaangevend op gebied van innovatie en toegewijd om de visie en verwachtingen van klanten wereldwijd te overstijgen met oplossingen variërend voor thuis, op kantoor en voor commerciële en industriële ondernemingen. Het productassortiment van Epson bestaat uit inkjetprinters, printersystemen, 3LCD-projectoren, industriële robots, multimediabrillen en sensorsystemen die zijn gebaseerd op compacte, energiebesparende en nauwkeurige technologieën.

De Epson Group, geleid door het in Japan gevestigde Seiko Epson Corporation, telt wereldwijd meer dan 73.000 werknemers in 94 bedrijven, en is trots op haar voortdurende bijdrage aan het mondiale milieu en de gemeenschappen waarin de groep actief is. Zie ook de Epson Corporate website.

Informatie over Epson Europe

Epson Europe B.V., gevestigd in Amsterdam, is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten, Rusland en Afrika. Met een personeelsbestand van 1.655 werknemers behaalde Epson Europe in het boekjaar 2012 een omzet van 1.540 miljoen euro. Zie ook de Europese Epson website